kvnw nieuw met datum2

Videoboodschap Peter van Houtert in het kader van de Wine Professional Limited Weeks 2021

0
0
0
s2sdefault

Vanaf 1 maart jl. organiseert The Wine & Food Association de Wine Professional Limited Weeks. In het kader van deze Limited Weeks heeft onze voorzitter, Peter van Houtert, een online speech opgenomen.

In zijn speech blikt Peter terug op de afgelopen 14 maanden. De situatie waarin de wereld nu zit was toen niet voor te stellen. Sinds die tijd zijn er leuke nieuwe initiatieven ontplooid door wijnimporteurs en restaurateurs maar inmiddels snakt iedereen naar de oude situatie. Veel beurzen zijn afgezegd, uitgesteld of gewijzigd naar een online editie zoals The Wine & Food Association gedaan heeft.

Peter van Houtert benadrukt dat de KVNW meer dan ooit bezig is met hele belangrijke onderwerpen die iedereen aangaan. Een daarvan is de nieuwe Alcoholwet. De KVNW is hier nauw bij betrokken samen met de gedistilleerd- en biersector. 

Meer dan ooit is het belangrijk om niet alleen te kijken naar hoe wijn nu verkocht kan worden, maar om er ook voor te zorgen dat dit ook in de toekomst mogelijk blijft. Het is dan ook zeer terecht om aandacht te vragen voor onverantwoord alcoholgebruik en dit ook aan te pakken.

Matige wijnconsumptie past echter in een gezonde levensstijl. Dit wil de KVNW graag uitdragen, ook in deze tijd. Er wordt minder wijn gedronken maar er wordt wel vaak betere wijn gedronken. En dat is een goede ontwikkeling, want het goede zit niet in het vele maar juist in het genieten met een grote G.

Peter van Houtert sluit zijn speech af door The Wine & Food Association veel succes te wensen met de Limited Weeks 2021.

Lees hier meer over de Wine Professional Limited Weeks 2021.

Bekijk hieronder de speech van Peter van Houtert.