Overlijdensbericht drs. B.P. de Waal

0
0
0
s2sdefault

Bij het secretariaat van de KVNW is het bericht binnengekomen dat de heer drs. B.P. de Waal op 26 juni jl. is overleden. De heer De Waal was agent en beëdigd makelaar in wijn, daarnaast was hij Chevalier in de orde van de Mérite Agricole.

Vader de Waal begon in 1920 als handelaar in “droge materie” (kurken, capsules, flessen, etc) voor de Nederlandse importeur / bottelaars. In die tijd was er weinig consumptie dan alleen maar door de notabelen. Vader de Waal werd vaak gevraagd om op zijn reizen in Frankrijk, leuke monsters van wijnen mee te nemen. Toen na de oorlog zijn zoon Bernard de Waal zich bij het bedrijf voegde, werd het vertegenwoordigen van leveranciers “zijn ding” en de toekomst van de firma en dat tot op de dag van vandaag met de huidige eigenaren.

Bernard de Waal was een van de eerst benoemde en beëdigde makelaar taxateur en wel om zijn integriteit en expertise. Zijn bijnaam was: “de grand cru van de Nederlandse wijnhandel”. Op bijna 95 jarige leeftijd heeft hij rustig afscheid genomen van het leven en wij zullen hem nooit vergeten, onze Haagsche “gentleman" pater familias. 

Marnix Engels & Frederic van der Mijnsbrugge