kvnw nieuw met datum2

Nog geen KVNW Register Wijnhandelaar?

Op 31 oktober 2013 heeft de Algemene Ledenvergadering van de KVNW besloten dat alle aangesloten bedrijven gecertificeerd moeten worden als KVNW Register Wijnhandelaar. Inmiddels zijn bijna alle leden dan ook gecertificeerd. Is uw bedrijf nog niet gecertificeerd? Neem dan zo snel mogelijk contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De KVNW biedt ondersteuning bij het traject naar het keurmerk.

Wat is het voordeel van het keurmerk?
Naast de garantie dat uw bedrijf voldoet aan de geldende regelgeving op het gebied van voedselveiligheid in de wijnsector, heeft u de gelegenheid uw bedrijf positief te onderscheiden op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast zullen steeds meer voorzieningen en diensten alleen maar toegankelijk zijn voor KVNW Register Wijnhandelaren. Inspectiediensten, zoals de NVWA, richten zich in toenemende mate op niet-gecertificeerde bedrijven. De KVNW is van plan om de bekendheid van het keurmerk, ook richting consumenten, komende periode te vergroten.

Waarom is het keurmerk verplicht?
Het borgen van een gesloten kwaliteitssysteem past in deze tijd. Te meer omdat het product wijn regelmatig onderwerp van (internationale) discussie is. De KVNW wil rondom incidenten graag het woord voeren namens de sector. Het is hierbij noodzakelijk dat alle lidbedrijven een gezamenlijke en aantoonbare inspanning hebben geleverd op het gebied van onder andere eerlijke productie, ketenverantwoordelijkheid en verantwoorde consumptie. Ondernemingen die niet Register Wijnhandelaar zijn kunnen niet langer lid zijn van de KVNW.

Hoe wordt u KVNW Register Wijnhandelaar?
De voorwaarden waar uw bedrijf aan moet voldoen staan uitgeschreven in het handboek (hier te downloaden). Na bestudering kunt u een afspraak maken met een auditor via het secretariaat van de KVNW: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard denken we graag met u mee om zo voor uw bedrijf de drempel niet onnodig hoog te maken. Implementatie lijkt vaak lastiger dan het werkelijk is!

Wellicht heeft u in een eerder stadium aangegeven af te zien van certificering. Wij vragen u dringend om dit standpunt dan te herzien. Graag vertegenwoordigen wij u richting media, overheid en politiek. Het is daarbij echter wel nodig om via certificering een kwaliteitsgarantie te hebben.