0
0
0
s2smodern

Eén glas alcohol per dag bekort je leven aanzienlijk, berichtten media (waaronder de Volkskrant) vorige week. Nadere bestudering van de onderzoeksresultaten leert dat dat te kort door de bocht is.

Gezond drinken bestaat niet, ook dat ene glaasje kunt u beter laten staan, berichtten talloze media, waaronder wijzelf, Trouw, Het Parool, het AD, de NOS en RTL4. In de Volkskrant stond ook: een man van 40 die elke dag een glas wijn drinkt, verkort zijn leven met bijna anderhalf jaar. In het buitenland rekende de Britse krant The Guardian zelfs voor dat elk extra glas wijn je leven met 30 minuten zou verkorten. De bron voor deze onheilsboodschappen was een grote internationale studie (op basis van data van 600 duizend drinkers uit 19 landen) die in het toonaangevende wetenschapsblad The Lancet was verschenen.

0
0
0
s2smodern

And after several years of harvests that suffered the whims of the weather, 2017 has provided volumes set to satisfy the market, with wines that are already promising great things to come from this elegant vintage.

After spending the winter building up their strength, the vines profited fully from a very warm spring, withbudburst in early April ensuring a head start in terms of the growth cycle that was maintained right up to the harvest. The plants progressed from stage to stage free from hindrance, and by mid-June, were flowering before rapid fruit set. An early vintage was confirmed.

0
0
0
s2smodern

Op 12 april 2018 vond in de residentie van de ambassadeur van Spanje in Den Haag, Fernando Arias, de uitreiking plaats van de oorkonde aan de winnaars van de eerste Nederlandse editie van de ‘Orden de Caballeros del Vino Español’.

Tijdens de uitreikingsceremonie waren rond de vijftig genodigden uit de wijnwereld aanwezig, die ontvangen werden door ambassadeur Fernando Arias, María Naranjo, directrice van de Afdeling Levensmiddelen, Wijn en Gastronomie van ICEX in Madrid, en door Eulalia Ortiz, Economische en Commerciële Raad van de ambassade van Spanje.

0
0
0
s2smodern

MADRID – Spanje is op dit moment nog steeds de grootste exporteur van wijn ter wereld met meer dan 22,8 miljoen hectoliters. Ondanks dat Spanje de grootste exporteur is, is de omzet slechts 2,8 miljard euro terwijl dat bij de nummer twee op de lijst Frankrijk 9 miljard euro is maar er slechts 15 miljoen hectoliters wordt geëxporteerd. Spanje is dus de wereldleider wat betreft goedkope wijnen waarbij de literprijs 1,25 euro bedraagt en dat in Frankrijk 6 euro is.

Gedurende 2017 werd er 22,8 miljoen hectoliters aan wijn geëxporteerd, dat is meer dan in 2016 waarmee Spanje opnieuw boven andere grote wijn producerende landen als Frankrijk en Italië komt te staan. Ondanks het feit dat er meer wijn werd verkocht heeft men echter niet meer winst gemaakt en is deze zelfs licht gedaald naar 2,8 miljard euro.

0
0
0
s2smodern

Leidschendam, 10 april 2018. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de KVNW van vorige week werden een aantal leden in het zonnetje gezet die onlangs opnieuw zijn gecertificeerd als KVNW Register Wijnhandelaar. Zij ontvingen het nieuwe certificaat uit handen van de voorzitter van de KVNW, Peter van Houtert.

De volgende bedrijven ontvingen recent het keurmerk:

0
0
0
s2smodern

Leidschendam, 5 april 2018. Vandaag ontving Regina Meij (Anfors-Imperial B.V.) tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) in de Residentie van de Franse Ambassadeur de Wijnpenning van de KVNW. Regina Meij ontving de Wijnpenning als blijk van waardering voor haar jarenlange betrokkenheid bij de KVNW en haar verdiensten voor de Oostenrijkse wijn en de wijnbranche tot nu toe.

De wijnpenning wordt uitgereikt aan personen werkzaam in de wijnbranche die zich hebben ingezet voor het goede imago van wijn en de wijnhandel. Regina Meij was ooit het eerste vrouwelijke bestuurslid van de KVNW en zij is een pionier waar het gaat om de introductie van Oostenrijkse wijnen op de Nederlandse markt. Sinds 1995 is zij met Imperial Wijnkoperij pleitbezorger voor de beste Oostenrijkse wijnen. Daarvoor ontving zij in 2014 de Oostenrijkse Bacchuspreis en in 2015 de Diamond Award.