kvnw nieuw met datum2
0
0
0
s2sdefault

Business France heeft wegens Corona haar jaarlijkse Tastin’France moeten annuleren. De Franse producenten konden helaas niet naar Nederland reizen dus hebben we een alternatief bedacht om hun wijnen toch aan de Nederlandse professionals te kunnen presenteren.

We hebben de wijnen van diegenen die een importeur zoeken door een Nederlandsproefpanel van professionals laten beoordelen. Deze vier professionals hebben de wijnen geproefd en u kunt hun proefnotities en hun“coups de coeur” in het proefboekje vinden.

Hun notities komen ook in onze online showroom: https://marketplace-frenchcellar.com.

0
0
0
s2sdefault

De Argentijnse Ambassade in Nederland kon de tiende editie van de Malbec World Day niet overslaan en viert deze van 14 tot 21 november bij meer dan 130 verschillende wijnspeciaalzaken, winkels en slijterijen in Nederland. Daar wordt de nationale trots van Argentinië onder de aandacht gebracht door meer dan 15 importeurs die 25 wijnhuizen en meer dan 80 verschillende Malbeclabels vertegenwoordigden.

Er wordt ook een online Masterclass aangeboden door de Nederlandse Magister Vini Fransbert Schermer over de unieke kwaliteit van de Argentijnse druiven en topwijnen van internationale allure en dan vooral de Malbec druif.

Malbec World Day wordt gevierd ter herinnering aan de dag in 1853 dat de president Domingo Faustino Sarmiento het officieel zijn missie maakte om de Argentijnse wijnindustrie te transformeren. Op die dag gaf hij de Franse bodemexpert Michel Aimé Pouget opdracht om nieuwe wijnstokken naar het land te brengen, waaronder malbec.

0
0
0
s2sdefault

In het kader van de ontwikkeling van de wereldwijde gezondheidssituatie en in overleg met diverse vertegenwoordigers uit de sector past Vinexposium haar kalender voor 2021 aan en verschuift de Wine Paris & Vinexpo Paris van 15-17 februari 2021 naar 14-16 juni 2021. De WOW, de tweedaagse zakelijke conventie die zich richt op de internationale biologische wijngemeenschap, vindt ook plaats in juni 2021. Vinexpo New York, Vinexpo Hong Kong en Vinexpo Bordeaux zijn uitgesteld tot 2022.

Parijs zal in juni 2021 in het teken staan van toonaangevende evenementen ter ondersteuning van de spelers in de sector.

Wine Paris & Vinexpo Paris 2021, oorspronkelijk gepland in februari 2021, vindt plaats van 14 t/m 16 juni 2021. Het evenement wordt nog steeds gehouden in het beurscomplex Paris Expo Porte de Versailles en zal een uitgebreide reeks Franse en internationale wijnregio's vertegenwoordigen. Daarnaast zal een uitgebreid matchmakingprogramma, beschikbaar voorafgaand aan het evenement, opgezet worden om de zakelijke mogelijkheden te maximaliseren.

0
0
0
s2sdefault

Henrico van Lammeren wordt de nieuwe voorzitter van de Wijnacademie.

‘Het bestuur is blij dat we met Henrico een voorzitter in huis krijgen die niet alleen werkt bij een wijnbedrijf dat opleiden en vergroten van kennis hoog in het vaandel heeft staan maar die ook een ras manager is’ meldt Joep Speet, vice-voorzitter van de Wijnacademie.

Henrico van Lammeren is sinds 14 jaar werkzaam in de Nederlandse wijnbranche. Hij heeft verschillende functies bij importeur Vinites doorlopen en is sinds 7 jaar algemeen directeur. In de afgelopen 14 jaar is zijn liefde voor en zijn kennis van wijn sterk gegroeid. Hij maakt onderdeel uit van het sourcing- en proefteam van Vinites en is zo betrokken bij het beheer van het portfolio.

0
0
0
s2sdefault

Door: Hubrecht Duijker

Het was in 1983 dat ik voor het eerst een schouderklopje, een mediaal compliment uitdeelde aan een Nederlandse wijnimporteur die zich in mijn ogen op bijzondere wijze had onderscheiden – en die derhalve de eretitel wijnkoper van het jaar kreeg. Deze maand wordt onthuld wie de 37e ontvanger is, wat hij allemaal gedaan dan wel bereikt heeft, en wat zijn tien favoriete wijnen zijn. Recente favorieten mijnerzijds volgen daarna, zestig wijnen die op series proeverijen als ‘Best uit de Test’ kwamen. Voorts kun je virtueel genieten van de soms spectaculaire kelderarchitectuur in Rioja, via een grote reisreportage over deze Noord-Spaanse wijnstreek.

‘Persoonlijk houd ik van zuivere, pure wijnen, waarbij de rijpheid nooit ten koste gaat van de frisheid.’ Aan het woord is Xavier Kat, mijn 37ewijnkoper van het jaar.

0
0
0
s2sdefault

Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen editie 2020 zijn 14 gouden medailles uitgereikt, naast 76 zilveren en 126 bronzen. Vooral rode wijnen vielen dit jaar in de prijzen: 9 van de 14 gouden medailles gingen naar een rode wijn. In totaal werden 282 wijnen ingezonden, het hoogste aantal ooit. De Wijnkeuring van de Lage Landen vindt jaarlijks plaats; de ingezonden wijnen komen uit zowel Nederland als België. De keuring wordt uitgevoerd door een Duitse instantie, het Deutsche Weinbauamt in Neustadt an der Weinstraße (Rheinland Pfalz).

Nederlandse wijnen staan volop in de belangstelling, mede dankzij de goede kwaliteit die keer op keer geconstateerd wordt door liefhebbers, wijnschrijvers en journalisten. De uitslag van de Wijnkeuring van de Lage Landen 2020 hoeft dan ook niet te verbazen: de Duitse keurmeesters waren uitermate positief over de ingezonden Nederlandse en Belgische wijnen.