0
0
0
s2sdefault

Den Haag (15 juli) – Vorig jaar zomer diende VVD-Tweede Kamerlid Ziengs een wetsvoorstel in om blurring, het vermengen van horeca en detailhandel, mogelijk te maken. Sindsdien lijken de plannen van het Kamerlid uit Assen al een jaar stil te liggen. Hoe staat het ervoor? Wanneer kunnen we weer nieuws verwachten? Vier vragen en antwoorden over de wet die winkelstraten in binnensteden en dorpskernen weer vitaal moet maken.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (11 juli) – De wijnsector streeft ernaar dat alle gebruikte verpakkingsmaterialen in 2022 volledig recyclebaar zijn. Dat valt te lezen in het nieuwe Brancheplan Duurzaam Verpakken van Stichting Wijnfonds. Hoewel het glas van flessen wijn al oneindig recyclebaar is, zijn alternatieve verpakkingen, denk aan bag-in-box of drankkarton, minder eenvoudig opnieuw te gebruiken. Om deze recycle-doelstelling in 2022 te halen, gaan KVNW en Stichting Wijnfonds onder meer onderzoek uitvoeren en workshops organiseren om kennis over duurzaam verpakken onder producenten en importeurs te vergroten.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (17 juni 2019) – De Franse ambassadeur in Nederland, Z.E. Philippe Lalliot, heeft  tijdens de proeverij Tastin’ France in Woubrugge, de Wijnrank ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer Peter van Houtert. De heer Lalliot heeft zich tijdens zijn periode als ambassadeur in Nederland ingezet voor wijn in het algemeen en Franse wijn in het bijzonder. De heer Lalliot zal dit jaar afscheid nemen als Franse ambassadeur in Nederland.

0
0
0
s2sdefault


Den Haag (13 juni) – Al bijna twintig jaar zorgt het KVNW Register Wijnhandelaar ervoor dat gecertificeerde Nederlandse wijnhandelaren aantoonbaar betrouwbaar en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het wordt gezien als een garantie dat een handelaar keurig volgens alle nieuwe wet- en regelgeving handelt, en van druif tot glas weet waar zijn wijn vandaan komt. Door de jaren heen is het keurmerk steeds meer geactualiseerd en aangescherpt.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (6 juni) – Staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) wil korting op alcoholhoudende dranken beperken tot maximaal 25 procent. Eveneens ziet hij meer verantwoordelijkheden voor verkopers als het gaat om online verzending. Dat valt te lezen in zijn conceptwetswijziging. Afgelopen maand kregen burgers en organisaties gelegenheid om een blik te werpen, en te reageren op deze conceptversie. Ook de Koninklijke Vereniging Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) diende een schriftelijke reactie in.