0
0
0
s2sdefault
  • Wat is nu écht de meest duurzame wijnverpakking? Bag-in-Box? Drankenkarton, PET of toch glas?
  • Hoe kunnen wijnflessen nog beter geschikt worden gemaakt voor recycling?
  • Kunnen wijnflessen nog lichter worden gefabriceerd?

Het antwoord op deze én vele andere vragen krijgt u tijdens het Seminar Duurzaam Verpakken. 

Duurzaam verpakken wordt steeds belangrijker! Consumenten en overheid kijken meer en meer naar duurzaamheid! Ook op logistiek gebied kan een duurzame wijnverpakking u veel geld besparen. 

Het Seminar Duurzaam verpakken wordt georganiseerd door de Stichting Wijnfonds in samenwerking met de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en Partners for Innovation. De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 17 oktober a.s. van 12.00 – 16.00 uur bij de Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10b in Den Dolder.

0
0
0
s2sdefault

DEN HAAG (3 oktober) - Het wordt duurder om Franse, Spaanse, Duitse en Britse wijn te exporteren naar de Verenigde Staten. De Wereldhandelsorganisatie concludeert dat vliegtuigbouwer Airbus illegale staatssteun ontving van de Europese Unie. Als vergelding mogen de Amerikanen strafheffingen opleggen op 7,5 miljard dollar aan Europese goederen. Naast wijn worden ook likeuren en whisky’s aangepakt.

0
0
0
s2sdefault

De International Alliance for Responsible Drinking (IARD) heeft een rapport gepubliceerd over binge drinking. Daaruit blijkt dat binge drinking onder jonge Europeanen is afgenomen met bijna 25%. 

In 2005 was bijna de helft (44%) van alle 20- tot 24-jarigen binge drinkers, maar dit is nu gedaald tot iets meer dan een derde (34%) in 2016.
Uit het rapport blijkt ook dat 18% minder mensen in Canada, de VS, het Caribisch gebied en Midden- en Zuid-Amerika in 2016 binge drinken, vergeleken met 2005.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (23 september) - Hoewel de economie goed draait, waarschuwde koning Willem-Alexander tijdens de troonrede voor ‘economisch onrustige tijden’ over de grens. Ook deze zomer leken voor de wijnhandel donkere wolken zich samen te pakken. Zo dreigde de Amerikaanse president Donald Trump voor een taks op Franse wijn, ‘want wijn uit de Verenigde Staten is een stuk lekkerder.’ De gevolgen van de Brexit zijn onduidelijk, maar opvallend genoeg floreert de wijnhandel tijdelijk. Tweemaal een kleine reconstructie.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (18 september) - Het koffertje van minister Wopke Hoekstra (Financiën) bevatte de derde dinsdag van september geen verrassingen voor de wijnsector. Uitgebreid wordt in de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (p. 22-23) stilgestaan bij het Nationaal Preventieakkoord. Dit convenant uit 2018 wil het problematisch alcoholgebruik verder terugdringen. In de begroting wordt daarvoor geld vrijgemaakt.

0
0
0
s2sdefault

Den Haag (17 september) – Afspraken die staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) met maatschappelijke organisaties heeft gemaakt, kunnen op voldoende steun rekenen van de Tweede Kamer. Tijdens het debat over het Nationaal Preventieakkoord legde de oppositie vooral nadruk op het aanpakken van roken en overgewicht. Acties uit het convenant om problematisch alcoholgebruik verder te beperken, werden veelal goed bevonden.