0
0
0
s2smodern

Het jaar 2018 belooft een goed jaar te worden voor de Nederlandse wijnbouw, zowel in volume als in kwaliteit. De mooie zomer was voor veel wijnbouwers een extra reden om elkaar op te zoeken, binnen Nederland en over de grens. Op 10 oktober vond er in het wijnbouwcentrum DLR-Mosel in Bernkastel-Kues een Duits-Nederlandse wijnbouw netwerkbijeenkomst plaats. Ook het werkbezoek van het Koninklijk Paar aan deze regio was hiervoor aanleiding.

0
0
0
s2smodern

Brummen, 30 augustus 2018. Vandaag ontving Arjen Pleij het diploma Magister Vini uit handen van de voorzitter van de examencommissie Magister Vini, Gerhard Horstink. Het diploma Magister Vini is het hoogst haalbare Nederlandse diploma op wijngebied. Totaal telt Nederland nu twaalf Magistri Vini.

De bijeenkomst vond plaats bij Kasteel Engelenburg in Brummen.

Tijdens de bijeenkomst verdedigde Arjen Pleij zijn scriptie ten overstaan van de Examencommissie Magister Vini en andere deskundigen uit de wijnbranche.

0
0
0
s2smodern

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is verheugd over de conclusie van een door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uitgevoerd en naar de Tweede Kamer gestuurd onderzoek naar Rijden onder invloed in de periode van 2002 tot 2017. De daling op de lange termijn is significant, van 4% in 2002 naar 1,4% in 2017. Het cijfer is niet alleen gedaald, dat doet het al jaren, maar dit is het laagste niveau ooit gemeten. Dit betekent dat niet alleen de sociale norm in positieve zin opschuift, maar ook omarmd wordt. Steeds meer mensen handelen er naar.

Veilig Verkeer Nederland levert een bijdrage aan de Bob-campagne om het publiek zo gericht mogelijk te informeren over de risico’s van rijden onder invloed en mensen te motiveren om vooraf met elkaar de Bob-afspraak te maken. Bestuurders krijgen een beloning wanneer zij het gewenste gedrag vertonen.

0
0
0
s2smodern

Verbunt Wijnkopers en Verlinden Drink & Discover bevestigen vandaag dat zij samen verder gaan onder de naam Verbunt-Verlinden. Zowel Verbunt Wijnkopers als Verlinden Drink & Discover waren al enige tijd op zoek naar versterking. Beide Brabantse familiebedrijven hebben veel overeenkomsten op het gebied van cultuur, historie en bedrijfsvoering. Daarnaast vullen de assortimenten elkaar naadloos aan. Klanten zullen snel de voordelen van beide bedrijven zien samenkomen, vooral op het gebied van assortiment en klantgerichte dienstverlening. De samenvoeging van beide bedrijven vindt plaats in de komende maanden. Verbunt-Verlinden zal zijn intrek nemen in het huidige kantoor van Verbunt Wijnkopers in Tilburg.

0
0
0
s2smodern

Wine grape producers and cellars in South Africa are positive about the quality of wines from the 2018 harvest, despite challenging conditions resulting in one of the smallest crops in more than a decade.

According to the wine industry body Vinpro, the 2018 harvest, that is at 1 220 920 tonnes, 15% smaller than in 2017, was initially expected to be even smaller.

“The 2018 harvest season was really challenging, due to a prolonged drought which some believe to be the worst in 100 years, and accompanied by water restrictions and frost damage in some areas,” says Francois Viljoen, manager of Vinpro’s viticultural consultation service.

0
0
0
s2smodern

Iedere (kassa)medewerker moet soms nee verkopen wanneer een klant van jonger dan 18 jaar alcohol of tabak wil afrekenen. Bij twijfel of de klant ouder is dan 25 jaar, moet je een ID vragen. Hiervoor is de online training SomsMoetJeNeeVerkopen gemaakt die alle kassamedewerkers volgen vóórdat zij aan het werk kunnen. 

Eén keer per jaar herhalen supermarkten voor alle winkelmedewerkers wat hierover is afgesproken tijdens de landelijke actieweken NIXzonderID. Om winkels hierbij te ondersteunen zijn campagnematerialen ontwikkeld die hiervoor kunnen worden ingezet. Deze materialen vind je hier. Extra posters staan op de site Naar 18 jaar.