0
0
0
s2sdefault

SAN FRANCISCO — U.S. wine exports, 97% from California, reached $1.53 billion in winery revenues and 380 million liters (42.2 million cases) in 2017. Golden State exports were down 5.5% in value and 7.9% in volume due in part to the strong dollar, heavily-subsidized foreign wine producers and competitors forging free trade agreements in key markets.

“Global premiumization continues and California wines are well-positioned with our range of offerings, aspirational lifestyle, well-earned reputation for high quality and leadership in sustainable winegrowing,” said Robert P. (Bobby) Koch, President and CEO of Wine Institute.

0
0
0
s2sdefault

In 2017 hebben de verzendingen van Champagne-flessen naar Nederland een belangrijke groei met 7,7% in volume en 11,1% in waarde gekend. Nederland is hiermee wereldwijd de dertiende Champagne-invoerder met 2 536 816 naar Nederland verzonden flessen in 2017. Dit cijfer houdt bovendien geen rekening met de rechtstreekse aankoop van Champagne door Nederlanders in Frankrijk.

Nieuw record voor de omzet van de Champagne-uitvoer in 2017

In 2017 heeft de wereldwijde omzet van de Champagnestreek een nieuw record bereikt met een totaal van 4,9 miljard euro. Deze prestatie is te danken aan de groei van de export (2,8 miljard euro, +6,6% ten opzichte van 2016) terwijl de Franse markt stabiel bleef (2,1 miljard euro).  Op twaalf jaar (sinds 2005), is de omzet van de Champagne met 1 miljard gegroeid.

0
0
0
s2sdefault

Van 18 t/m 20 maart a.s. vindt ProWein plaats in Düsseldorf, Duitsland. 

Uitnodiging masterclass Grands Crus de Bordeaux tijdens ProWein
Tijdens de vakbeurs ProWein in Düsseldorf organiseert The Union des Grands Crus de Bordeaux een 2015 Vintage Tasting op maandag 19 maart a.s. van 9.30 - 13.00 uur. 

Alle leden van de KVNW die aanwezig zijn bij ProWein zijn van harte uitgenodigd om deze proeverij bij te wonen. Een lijst van de deelnemende châteaux is online beschikbaar

Aanmelden kan via de website van Business France.

0
0
0
s2sdefault

Brussels, 14 March – The wine industry reacts to the misleading report “Europe's billion-euro wine spillage” published by the Brussels-based organisation Eurocare on 6 March which, on the basis of false information and assumptions, criticizes the Common Agricultural Policy and more precisely the wine promotion measure.

"We are shocked by the distorted facts, mistakes, inconsistencies and biased conclusions in this report which makes it very misleading.” said Ignacio Sánchez Recarte, Secretary General of CEEV.

From a general point of view, it is quite astonishing how Eurocare criticizes not only the policy but also the European Commission's and Member States' procedures by suggesting that the promotion programme shows poor enforcement of control procedures, extended fraud and administrative measures favouring unfair competition.

0
0
0
s2sdefault

Vandaag heeft de gezamenlijke Europese alcoholsector aan eurocommissaris Andriukaitis een voorstel gepresenteerd betreffende het verstrekken van informatie over voedingswaarde en ingrediënten van o.a. wijn aan consumenten.

De KVNW heeft als lid van CEEV (European Wine Companies Committee) actief meegedacht bij de formulering van dit voorstel. Onze inzet is om consumenten duidelijk en compleet te informeren over de voedingswaarde en ingrediënten.  We hechten veel waarde aan de transparantie en de onderliggende EU regelgeving met betrekking tot wijnbouw en wijnproductie. Een goede en duurzame relatie met de wijnconsumenten staat centraal.

0
0
0
s2sdefault

Brussels, 12th March 2018 - The European associations representing the alcoholic beverage' sector have presented today to European Health Commissioner Andriukaitis their proposal for a self-regulation to give consumers clear information about the ingredients and nutritional content of alcoholic drinks. The wine sector has worked collectively and constructively to address this challenge, and commits, through an ambitious and modern approach, to providing information to consumers in an adapted way.

The European Wine sector, represented by CEEV, CEVI, Copa and Cogeca and EFOW, has taken up the self-regulation challenge and has presented today to Commissioner Andriukaitis an innovative and dynamic proposal. Confronted with the specificities of both the product and the sector, the EU wine sector has come up with a modern solution that fulfils a two-fold objective namely to properly inform consumers about the product and to allow all actors from the sector, including the smallest ones, to implement such measures.