0
0
0
s2sdefault

Wine grape producers and cellars in South Africa are positive about the quality of wines from the 2018 harvest, despite challenging conditions resulting in one of the smallest crops in more than a decade.

According to the wine industry body Vinpro, the 2018 harvest, that is at 1 220 920 tonnes, 15% smaller than in 2017, was initially expected to be even smaller.

“The 2018 harvest season was really challenging, due to a prolonged drought which some believe to be the worst in 100 years, and accompanied by water restrictions and frost damage in some areas,” says Francois Viljoen, manager of Vinpro’s viticultural consultation service.

0
0
0
s2sdefault

Iedere (kassa)medewerker moet soms nee verkopen wanneer een klant van jonger dan 18 jaar alcohol of tabak wil afrekenen. Bij twijfel of de klant ouder is dan 25 jaar, moet je een ID vragen. Hiervoor is de online training SomsMoetJeNeeVerkopen gemaakt die alle kassamedewerkers volgen vóórdat zij aan het werk kunnen. 

Eén keer per jaar herhalen supermarkten voor alle winkelmedewerkers wat hierover is afgesproken tijdens de landelijke actieweken NIXzonderID. Om winkels hierbij te ondersteunen zijn campagnematerialen ontwikkeld die hiervoor kunnen worden ingezet. Deze materialen vind je hier. Extra posters staan op de site Naar 18 jaar.

0
0
0
s2sdefault

Geen schrik bij Wijnimport J. Bart dat de druivenoogst in de belangrijkste Europese wijnlanden voor een groot gedeelte was ’mislukt’. ,,We laten ons niet leiden door kwantiteit, maar de kwaliteit van 2017 is goed tot zeer goed. Het zijn vooral de supermarkt(slijters) en de consument die de prijs van een kleinere oogst betalen”, denkt directeur Henk Bart.

Er zit veel grijs tussen zwart en wit. Ook in de wereld van wijn. Bart laat enkele wereldkaartjes zien met de wijnoogst ten opzichte van 2016. „Het is allemaal relatief. Als je in 2016 een heel goed jaar hebt gehad en vorig jaar is gemiddeld wat minder, dan heb je procentueel al een veel slechter jaar. Terwijl dat niet zo hoeft te zijn.’’

0
0
0
s2sdefault

Eén glas alcohol per dag bekort je leven aanzienlijk, berichtten media (waaronder de Volkskrant) vorige week. Nadere bestudering van de onderzoeksresultaten leert dat dat te kort door de bocht is.

Gezond drinken bestaat niet, ook dat ene glaasje kunt u beter laten staan, berichtten talloze media, waaronder wijzelf, Trouw, Het Parool, het AD, de NOS en RTL4. In de Volkskrant stond ook: een man van 40 die elke dag een glas wijn drinkt, verkort zijn leven met bijna anderhalf jaar. In het buitenland rekende de Britse krant The Guardian zelfs voor dat elk extra glas wijn je leven met 30 minuten zou verkorten. De bron voor deze onheilsboodschappen was een grote internationale studie (op basis van data van 600 duizend drinkers uit 19 landen) die in het toonaangevende wetenschapsblad The Lancet was verschenen.

0
0
0
s2sdefault

And after several years of harvests that suffered the whims of the weather, 2017 has provided volumes set to satisfy the market, with wines that are already promising great things to come from this elegant vintage.

After spending the winter building up their strength, the vines profited fully from a very warm spring, withbudburst in early April ensuring a head start in terms of the growth cycle that was maintained right up to the harvest. The plants progressed from stage to stage free from hindrance, and by mid-June, were flowering before rapid fruit set. An early vintage was confirmed.

0
0
0
s2sdefault

Op 12 april 2018 vond in de residentie van de ambassadeur van Spanje in Den Haag, Fernando Arias, de uitreiking plaats van de oorkonde aan de winnaars van de eerste Nederlandse editie van de ‘Orden de Caballeros del Vino Español’.

Tijdens de uitreikingsceremonie waren rond de vijftig genodigden uit de wijnwereld aanwezig, die ontvangen werden door ambassadeur Fernando Arias, María Naranjo, directrice van de Afdeling Levensmiddelen, Wijn en Gastronomie van ICEX in Madrid, en door Eulalia Ortiz, Economische en Commerciële Raad van de ambassade van Spanje.