kvnw nieuw met datum2

WASHINGTON - Opnieuw hebben de Verenigde Staten gedreigd met extra heffingen op Franse wijn. Tot woede van het Witte Huis voerde Frankrijk afgelopen zomer een digitaks in die Amerikaanse techreuzen raakt. De Fransen trokken in eerste instantie het belastingplan in, maar komen daarop terug. Mogelijk bestaat de tegenreactie uit een heffing van 100 procent op champagne.

OLDENZAAL – Woensdag 18 december 2019. De Monnik Dranken (DMD) maakte onlangs bekend een nieuw live platform op drankgebied te ontwikkelen, ten faveure van de gehele Nederlandse drankenbranche. Mede door het wegvallen van de Dranken Pakket Expo kwam het realiseren van dit voornemen, dat reeds enkele jaren bestond, in een stroomversnelling terecht. Voor dit nieuwe platform, genaamd The Art of Drinks, heeft DMD de samenwerking gezocht met Albert van Beeck Calkoen, die als partner en directeur de ontwikkeling van dit platform gestalte gaat geven.
“In Albert hebben wij de persoon gevonden die helemaal past binnen het plaatje zoals wij dat voor ogen hebben”, aldus Luuk Olde Monnikhof, commercieel directeur bij DMD. ”Met zijn jarenlange ervaring in zowel de horeca, als de spirits- en evenementen business, kunnen wij binnen de door ons gestelde tijd dit nieuwe concept uitwerken en ten uitvoer brengen. Daarnaast werken we al langere tijd met hem samen wat betreft zijn evenementen zoals het Gin Festival en de Amsterdam Cocktail Week.”

WijnSpijs.nl gaat vanaf vandaag de SDEN wijncursussen van de dames van Het Wijninstituut landelijk in de markt zetten. Hiermee maakt het bedrijf van Wouter en
Gerard Dijkstra zijn portfolio compleet.

WijnSpijs maakt portfolio compleet
WijnSpijs ken je van de WijnSpijs Wandelingen. Eerder al kwamen er BierSpijs Wandelingen, Wijnreizen, het WijnSpijs Magazine en Walking Dinner en Surprise Dinner bij. Het verkopen van Wijncursussen is een logische volgende stap, vinden de partners.

Het Wijninstituut zet haar cursisten in beweging
Ook voor Het Wijninstituut voelt het aanbieden van WijnSpijs Wandelingen vanzelfsprekend. Nu kunnen cursisten nog meer genieten van, en leren over, wijn &
spijs. Een prachtige aanvulling op de bestaande cursussen en workshops van Het Wijninstituut.

Op maandag 30 maart en op maandag 8 juni 2020 organiseert de Wijnacademie® een Open dag voor iedereen die Vinoloog wil worden. 

Een goede sommelier kan de lunch of het diner voor elke gast maken of breken. Iemand met de juiste kennis en vaardigheden aan tafel kan voor een extra dimensie van de restaurantbeleving van zijn of haar gasten zorgen. De opleiding én het diploma Vinoloog van de Wijnacademie® is dan ook een must voor elke sommelier. Veel sommeliers in de Nederlandse horeca zijn daarom ook al in het bezit van dit veel gevraagde en felbegeerde diploma.

Schrijf je in voor 30 maart of 8 juni via: www.wijnacademie.nl/vinologenopleiding/open-dagen

Op 10 oktober jl. heeft Dorthe Schunselaar met succes het examen Magister Vini afgelegd. Zij is daarmee de 16e Magister Vini in Nederland geworden. Zij schreef haar scriptie over de gevolgen van klimaatverandering in de Bourgogne.

Dorthe verdedigde haar scriptie ten overstaan van de examencommissie MV bestaande uit Gerhard Horstink (voorzitter), Magda van der Rijst, Ibert van der Waal MV en Job de Swart MW. Als externe deskundige was Karel de Graaf aanwezig.

Volgens de voorzitter van de examencommissie, Gerhard Horstink, heeft Dorthe het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt door het kiezen van dit onderwerp. Ze heeft uitgebreid de tijd genomen om wijnproducenten en wetenschappers te bevragen en verkregen data te verwerken. Daarmee is zij er in geslaagd een scriptie op het hoge MV-niveau te schrijven.

De eerste editie van de Vinexpo Paris vindt plaats van 10 t/m 12 februari a.s. in Parijs, tezamen met de beurs voor Franse wijnen Wine Paris (Vinovision+Vinisud).

Dit nieuwe evenement is de eerste grote internationale vakbeurs van het seizoen, een uitgelezen mogelijkheid om de eerste oriëntatie en inkopen te doen. Daarnaast kunt u deelnemen aan tientallen lezingen en proeverijen, en is er speciale aandacht voor biodynamische wijnen in de sector WOW (World of Organic Wines).

Nieuw is de sector Be Spirits, gewijd aan gedistilleerde dranken. Hier vindt u ook de Infinite Bar, waar u innovatieve cocktails kunt proeven, bereid door mixologen werkzaam bij de meest gerenommeerde bars van Parijs, en u tegelijkertijd direct nieuwe producten kunt ontdekken.